Wat houdt voetreflextherapie in?

Onder onze voeten zitten drukpunten/ reflexpunten, die in contact staan met onze organen in ons lichaam. Door deze reflexpunten te masseren, ga ik werken aan het zelfgenezend vermogen van jouw lichaam.

Door middel van voetreflexmassages word je weer met beide benen op de grond gezet. We leven vaak vanuit ons hoofd, willen alles beredeneren, krijgen veel prikkels binnen via TV kijken, internet, ed. Als ik jouw voeten masseer, word je met je aandacht naar je voeten getrokken. Wat voel je als ik jouw voeten masseer? Wat gebeurt er in je lichaam? Krijg je het koud, of juist warm? Misschien voel je ergens tinteling?

Ook lopen er in ons lichaam energiebanen, meridianen genoemd. Hierdoor loopt onze levensenergie. Deze meridianen staan weer in contact met onze organen. Door blokkades in de meridianen op het heffen, dmv voetreflexmassages, kan de energie weer gaan stromen, en wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Het is dus een massagetherapie.

Daarnaast zijn gesprekken een belangrijk onderdeel van de behandeling. Waar komt een bepaalde klacht vandaan? Wie ben jij? Wat heb je meegemaakt in je leven en hoe ga je daar mee om? Het is een samenwerking tussen jou (cliënt) en mij (therapeute). Als jij bij mij komt met bijvoorbeeld hoofdpijnklachten, wil ik er achter komen wáár die klachten vandaan komen, wanneer is het ontstaan? ‘Wat geeft jou hoofdbrekens?’

Voetreflextherapie gaat uit naar de hele mens. Lichaam en geest staan met elkaar in verbinding; meer dan wij denken, of ons bewust van zijn. En dat is het mooie van voetreflex; je wordt je (meer) bewust van jezelf, en gaat uiteindelijk je lichaam beter leren (her)kennen!

Door middel van de voetreflexmassages wil ik helpen jou weer beter in je vel te laten zitten, van Voet tot Toet!

De voetreflex-therapie behandelingen zijn altijd opgebouwd uit een gesprek en massage. Het eerste consult neemt meer tijd in beslag i.v.m. de anamnese die ik afnam, om op die manier een goed behandelplan op te kunnen zetten.

Ik ben aangesloten bij de Vereniging van Nederlandse Reflexzone Therapeuten (VNRT). Hierdoor is het mogelijk dat uw zorgverzekeraar de voetreflex-therapie behandelingen (deels) vergoed. Raadpleeg voorafgaand uw polisvoorwaarden.